Ekonomi

WestRock hisseleri 2. çeyrek kazançlarındaki artışla %5 yükseldi

ATLANTA – Sürdürülebilir kağıt ve ambalaj çözümlerinde lider olan WestRock Company (NYSE:WRK), analist beklentilerini aşan ikinci çeyrek kazançlarını açıklayarak hisselerini yaklaşık %5 artırdı.

Şirket ikinci çeyrek düzeltilmiş EPS’sini 0,39 $ olarak açıkladı ve bu rakam analist konsensüsü olan 0,24 $’dan 0,15 $ daha yüksekti. Ancak, çeyrek geliri 4,75 milyar dolar olarak tahmin edilen rakama kıyasla 4,73 milyar dolar ile beklentilerin biraz altında kaldı.

Şirketin ikinci çeyrek performansı zorlu pazar ortamına rağmen dayanıklılığını ortaya koydu. Net satışlar, temel olarak segmentlerindeki düşük satış fiyatı/karması nedeniyle bir önceki yıla göre %10,4 oranında azaldı. Buna rağmen WestRock bu çeyrekte 160 milyon doların üzerinde maliyet tasarrufu sağladı ve 2024 mali yılı için belirlediği 300 ila 400 milyon dolarlık tasarruf hedefini önemli ölçüde aşmayı bekliyor.

CEO David B. Sewell sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Güçlü sonuçlar elde ettiğimiz ve maliyet tasarrufu girişimlerimizde önemli ilerleme kaydettiğimiz için ekibimizin sürekli odaklanması ve uygulamasıyla gurur duyuyorum.” Şirketin çabalarının pazarda etkin bir şekilde rekabet edebilecek ve uzun vadeli kazanç artışı sağlayabilecek şekilde konumlandırıldığını da sözlerine ekledi.

Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla net satışlardaki düşüş, tüm segmentlerdeki düşüşlerden kaynaklandı; Oluklu Ambalaj, Global Kağıt ve Tüketici Ambalajı, daha düşük satış fiyatı/karması ve daha düşük hacimler nedeniyle düşüşler yaşadı. Şirketin bu çeyrekteki net geliri, 16 milyon dolarlık yeniden yapılandırma ve diğer maliyetler dahil olmak üzere 81 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İkinci çeyrekte düzeltilmiş FAVÖK 618 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam tüm segmentlerdeki düzeltilmiş FAVÖK düşüşünü yansıtarak bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,6 azaldı. Net satışlar ve düzeltilmiş FAVÖK’teki düşüşe rağmen, şirketin maliyet tasarrufu ve verimlilik iyileştirmelerine odaklanması zorlu piyasa koşullarının etkisini azaltmaya yardımcı oldu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu