Haber

Tekirdağlı balıkçılar depremzedeler için “vira bismillah” dedi

Tekirdağlı balıkçılar, tuttukları balıkların satışından elde edilen geliri, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenenlere bağışladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su İşleri Kooperatifi üyesi balıkçılar, depremzedelere takviye yapmak için sabah saatlerinde denize açıldı.

Mühlet yakalayan balıkçılar daha sonra limana dönerek balığı satışa hazır hale getirdi. Balıkçı barınağında düzenlenen müzayedede, balıkçıların yakaladığı balıklar depremzedelere takviye amacıyla satışa sunuldu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü İşçi Hizmetleri Lideri Zafer Soykırlı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da müzayedede müzayedeyi destekledi.

Müzayededen elde edilecek gelir, depremzedelere teslim edilmek üzere Tekirdağ Valiliği’ne teslim edilecek.

Süleymanpaşa Su İşleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçıların depremzedelere takviye yapmak için denize açıldıklarını söyledi.

Pehlivanoğlu, ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımıza deprem anında nasıl destek olabiliriz diye düşündük ve böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bugün balıkçı arkadaşlarımız tuttukları tüm balıkları depreme bağışladılar. Mağduriyetler. Valimize de bize desteği için teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 100 bin TL kadar topladık. Bu parayı Valiliğimize teslim edeceğiz. Rabbim inşallah bir daha böyle şeyler ülkemizin başına gelmesin. .” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu