Ekonomi

KKR düzeltilmiş net gelirde %20 artış bildirdi

Özel sermaye şirketi KKR & Co (NYSE:KKR) bugün yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte düzeltilmiş net gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre %20 arttığını duyurdu. Artış, güçlü yönetim ve işlem ücretleri ile yıllık gelirler işindeki güçlü performansa bağlandı.

Firmanın düzeltilmiş kazançları bir yıl önceki 719,3 milyon dolardan 863,7 milyon dolara yükseldi. Bu, LSEG verilerine göre ortalama 96 sentlik analist tahminini marjinal olarak aşan 97 sentlik hisse başına düzeltilmiş net gelire dönüştü.

KKR’nin ücrete bağlı kazançları %22’lik bir artışla 668,7 milyon dolara ulaştı. Bu büyüme, toplam 578 milyar dolarlık varlıkların yönetiminden elde edilen ücretler ve şirketin finansman anlaşmalarından elde edilen işlem ücretleri ile desteklendi.

Özellikle Global Atlantic’e yapılan sermaye yatırımından elde edilen yıllık gelirler %33 artarak 273 milyon dolara ulaştı. KKR ayrıca Global Atlantic’in kalan %37’lik hissesinin satın alınmasını 2,7 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile sonuçlandırdı.

Çoğunluğu uzun vadeli özel sermaye yatırımlarından oluşan KKR’nin stratejik holdinglerinden elde edilen temettüler bu çeyrekte 20,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirketin özel sermaye portföyü %5 değer kazanırken, fırsatçı gayrimenkul fonları ve kaldıraçlı kredi fonları sırasıyla %1 ve %3 artış gösterdi.

Buna karşılık Blackstone (NYSE:BX), kurumsal özel sermaye fonlarında %3,4, likit kredi fonlarında %2,5 değer kazandığını ve fırsatçı gayrimenkul fonlarında bir değişiklik olmadığını bildirdi.

KKR ayrıca genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine (GAAP) göre net gelirinde iki kattan fazla artışla 682,2 milyon dolara ulaşan önemli bir artış bildirdi. Bu artış büyük ölçüde Global Atlantic’ten elde edilen gelir artışından kaynaklandı.

Şirket sermaye faaliyetleri açısından başarılı bir çeyrek geçirerek 31 milyar dolar yeni sermaye topladı, 14 milyar dolar yatırım yaptı ve 98 milyar dolar harcanmamış sermayeyi korudu. KKR ayrıca üç ayda bir 17,5 sent temettü dağıtacağını açıkladı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

mezitlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu